Navigáció

Tartalom

A Diószegi Petőfi Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda épületének felújítása

Typ: egyéb
Az óvoda felújításának célja az óvoda befogadóképességének növelése volt, és az ezzel kapcsolatos szerkezeti és alaprajzi változások kivitelezése. A felújítás tárgyát az óvoda tetőcseréje, a beépített tetőtérrel annak bővítése, a padlók cseréje, a homlokzat utólagos hőszigetelésének elkészítése, nyílászáró szerkezetek cseréje, a központi fűtés, a villamos hálózat és berendezések cseréje képezte

Az utólagos hőszigetelésekkel szerettük volna csökkenteni az épület üzemeltetési költségeit, és növelni az épületben tartózkodok hőérzetét, ezzel is elősegítve az óvodában zajló nevelő – oktató munkát.

Az óvoda állaga nem felelt meg a követelményeknek, és gátolta a folyamatos nevelő munkát, nagymértékben emelte az épület üzemeltetésének költségeit. Az óvoda felújítása napjainkra elengedhetetlenné vált. Az alapiskola épülete 1930-ban épült. Az alapiskolához 1950-ben építettek tanítói lakást, amelyet 1990-ben építették át óvodának. Az óvoda befogadó képessége 15 gyermek volt, de ezt a létszámot folyamatosan túllépte az óvoda vezetése.

Az óvoda alaprajza téglalap alakú, alaprajzi mérete 11,05 x 12,05 m, részlegesen alá van pincézve. Az épület új fából készült tetőszerkezete lehetővé tette a tetőtér beépítését. A tetőtér belmagassága 3,00 m. A padlócsere, a tetőtér új úszópadlói, amelyek hőtárolása megfelel a szlovák előírásoknak, valamint az épület utólagos hőszigetelése, emelték az épület komfortját, és megfelelő környezetet biztosítanak a nevelési munkákhoz, ezen kívül csökkentették az épület üzemeltetési költségeit.

A Diószegi Petőfi Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda épületének felújítását Diószeg városa és a Magyar Kormány támogatta. A Magyar Kormány támogatása 50 000 euró volt, a költségek további részét a város költségvetéséből fedeztük. A munkákat 2018 februárjában kezdtük el, és 2018 májusában fejeztük be. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani a Magyar Kormánynak a hathatós támogatásért, és külön köszönettel tartozunk a Bethlen Gábor Alapítvány Zrt. munkatársainak, akik munkájukkal segítették az óvoda felújítás megvalósítását.

 

Szabó Antal, polgármester


Készítve: 19. 10. 2018
Legutóbbi frissítés: 19. 10. 2018 16:30
Szerző: Správce Webu